وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه به حوزه بهداشت را از شاخص‌های مهم ارزیابی عملکرد دانشگاه‌های علوم پزشکی و روسای دانشگاها عنوان کرد.

امتیاز ویژه خانه‌های بهداشت در مصوبات سفرهای استانی

به گزارش قدس آنلاین به نقل از  وبدا، دکتر بهرام عین‌اللهی با بیان این مطلب در کارگاه آموزشی معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در هتل قلب تهران گفت: از نظر ما رییس دانشگاهی موفق است که در حوزه بهداشت موفق باشد. موفقیت در این حوزه هم باید در متن مردم نمود پیدا کند و وقتی در سفرهای استانی بین مردم  حضور پیدا می‌کنیم  میزان این نمود را در می بابیم.

وی افزود: در حوزه بهداشت  برنامه های موفق مثل راه اندازی شبکه مراقبت‌های اولیه بهداشتی و تربیت بهورزان  را داشته ایم که قوی ترین نقطه اتکای ما هستند.

وزیر بهداشت در ادامه تاکید کرد: حوزه بهداشت باید با حوزه پژوهش عجین شود و برنامه‌های بهداشتی پژوهش‌محور باشد و  بعد از اجرا در مورد چگونگی و میزان اثرگذاری شان تحقیق شود.

دکتر عین اللهی با طرح این پرسش که چرا هیچ بخش مهمی از پژوهشکده‌ها و پژوهش‌ها طی سال‌های گذشته به بهداشت اختصاص نداشته است؛ یادآور شد: بحث جامع ‌نگری در برنامه‌ها و اقدامات بسیار مهم است. مشکل مهم ما در برنامه‌ریزی و بخش نرم افزاری است، هرچند رفع مشکلات سخت افزاری مانند کمبود بودجه‌ها  نیز در جای خود اهمیت دارند.

وزیر بهداشت با اشاره به این‌که ساخت و راه اندازی خانه های بهداشت را از شمول پروژه های بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در مصوبات سفرهای استانی دولت خارج کرده‌ایم، گفت: در سفرهای استانی مصوبات و بودجه ها به پروژه‌های نیمه ساخت تعلق می گیرد نه پروژه های جدید ولی به دلیل اهمیت شبکه بهداشت و تاکیدات رهبر معظم انقلاب در این خصوص، دولت پروژه های ساخت خانه های بهداشتی را از این قاعده مستثنا کرده است.

وی با تاکید بر ضرورت جامع، ساده و قابل اجرا بودن برنامه‌ها، خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر در برنامه ریزی‌ها این است که باید هر استان را با توجه به سیمای بیماری ها و مشکلات بومی اش مورد توجه قرار داد و یک نسخه یکسان برای کل کشور پاسخگوی رفع مشکلات نیست. بنابراین از این جهت تنوع در برنامه ریزی مهم است؛ اما در ابلاغ برنامه‌های متنوع و متعدد، باید آثار بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت آنها را در  کل کشور در نظر گرفت.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه خانه‌های بهداشت نباید درمان محور شوند، گفت: درمان‌محوری موجب استحاله خانه های بهداشت  و دور شدن آنها از  فلسفه اصلی تشکیل‌شان می شود. همچنین هیج نیروی بهداشتی نباید در بخش های درمانی به کار گرفته شود و برای بهورزانی هم که تحصیلاتشان را ادامه داده و انتظار ارتقا دارند لازم است  راهکار تدارک دیده شود. 

دکتر عین اللهی در بخش دیگری از سخنانش درباره طرح دارویار ابراز داشت: متاسفانه قاچاق معکوس دارو باعث شده بود که صدها میلیون نفر در خارج از ایران از داروهای داخل کشور ما استفاده کنند؛ بدون آن که صنعت تولید داروی داخلی از این بازار بهره ای داشته باشد ؛ همچنین معدودی  از صنعتگران دارو  به جای سودآوری از تولید و فروش دارو از اختلاف ارز ترجیحی و ارز آزاد سود می بردند.  طرح  دارویار اجرایی شد تا چنین مشکلاتی را مرتفع کند. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در این طرح  اختلاف ارز دولتی و آزاد را برای تقویت بنیه خرید دارویی مردم به بیمه‌ها می دهیم؛ ضمن آن که قیمت داروهای وارداتی و شیرخشک تا پایان سال ‌ افزایش نمی یابد.

دکتر عین اللهی از معاونان بهداشت دانشگاه‌ها خواست جلسات قرارگاه جمعیت را در سطح دانشگاه ها به طور پیوسته برگزار کنند و افزود: این قرارگاه تنها متعلق به دانشگاه نیست و باید در سطح استان ها با حضور مسئولان استانی تشکیل شود و فعال باشد . بحث مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت نیز لازم است خارج از دانشگاه‌های علوم پزشکی  پیگیری شود، زیرا رفع بسیاری از مشکلات سلامت خارج از توان یک نهاد است و حوزه بهداشت باید با تمام حوزه‌ها در ارتباط وثیق باشد. 

وی افزود: متاسفانه حوزه بهداشت مثل بخش درمان درآمدهای اختصاصی ندارد؛  برای  جبران این مشکل در هر سفر استانی بیش از  ۱۰۰ میلیارد تومان مصوبات بهداشتی داشته‌ایم تا کمبودها کمی جبران شود.

فقط ۱۳ درصد از استان‌های کشور در سطح جانشینی باروری دارند
رییس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: فقط ۱۳ درصد از استان‌های کشور در سطح جانشینی باروری دارند.

دکتر صابر جباری با بیان این مطلب در کارگاه آموزشی معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، گفت: بیش از ۶۰ درصد استان‌های کشور کمتر از سطح جانشینی باروری دارند، ۱۳ درصد در سطح جانشینی باروری دارند و ۱۶ درصد استان‌ها باروری بسیار پایین دارند.

وی افزود: مطابق قانون جوانی جمعیت ۷ سال فرصت جبران داریم و امسال سال اول قانون است. باید میزان موالید در کشور از یک میلیون ۱۰۰ هزار نفر سالانه به حداقل ۲.۵ میلیون موالید در سال برسد. 

وی بیان کرد: کاهش میل به ازدواج، افزایش طلاق، کاهش فرزندآوری، فاصله زیاد بین موالید، ناباروری، غربالگری بی‌ضابطه و مهاجرت بخشی از چالش‌های ما در راه ازدیاد جمعیت است. 

رییس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان این‌که استان های گیلان، مازندران، تهران، البرز و سمنان کمترین نرخ باروری را در کشور دارا هستند، گفت: قانون و اجرای خوب آن مفید است ولی در بحث فرزندآوری و تشویق مردم هیچ چیز به اندازه فرهنگسازی و آگاهی‌بخشی جامعه تاثیرگذار نیست. 

دکتر جباری با اشاره به وجود ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور، افزود: آموزش و مشاوره به زوجین قبل، حین و پس از ازدواج، پیشگیری از ناباروری، کاهش سقط عمدی چنین، تسهیل ازدواج، کاهش طلاق، مشاوره فرزندآوری از برنامه های آینده ما در جهت رشد جمعیت کشور است.

وی اظهار داشت: ۱۳ درصد خانواده‌ها بی‌فرزند، ۲۰ درصد خانواده‌ها تک فرزند، ۲۵ درصد دو فرزند، ۱۴.۵ درصد سه فرزند، ۸.۵ درصد ۴ فرزند و ۱۸.۵ درصد ۵ فرزند و بیشتر از پنج فرزند دارند. 

رییس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت با اعلام این‌که ایران بالاترین نرخ زایمان سزارین در دنیا را داراست، گفت: تشویق مادران دهه ۶۰  که جمعیت ۸.۵ میلیون نفری دارند برای فرزندآوری در افزایش جمعیت کشور بسیار موثر است. 

وی در پایان تاکید کرد: جلسات قرارگاه جوانی جمعیت در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها باید به طور مرتب برگزار شده و گزارشات آن به ستاد ارسال شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.